På jakt etter lake…

Lakefisket skulle for alvor starte i desember  for the Waltons! Arve var tidlig igang med å utforske forskjellige måter å knyte rigger på. Etter research og noen forsøk hjemme i godstolen så en hair rig dagens lys. Med myk blytråd som hår ble det en følsom rigg med god krokningsevne (ettersom kroken henger helt løst). Tanken bak denne type oppsett er å kroke fisken så langt ute i munnen som mulig for å unngå at fisken svelger kroken, noe det er overhengende fare for når laken er i siget!

Allerede på første tur ble det stram sene, og Arve kunne notere seg en solid pers på lake! 2800 gram og 71 cm. En flott fisk tatt i liten elv!

Litt etter gikk det igjen på en flott lake, 2610 gram og 68 cm. Kunne årets lakesesong ha startet bedre?

Dette satte selvfølgelig en støkk i resten av Waltons Venner og lakefeberen var i gang! Plassen ble godt besøkt de neste 3-4 kveldene og Tormod var neste som skulle ha suksess på samme plass, og med samme fisk som Arves Toppfisk. Denne gangen 90 gram lettere.

Ole Håkon fra Sfk Laken ble invitert med ut en av de påfølgene kveldene, men da hadde bettet dabbet litt av. Neste kveld derimot var lakene igang igjen, og for tredje gang kommer det en velkjent lake opp på land. Fra nå av kalt trofast.

Det er tydelig at lakene er hardføre og tåler en tur på land uten å merke så mye til det. Ikke lenge etter er det næringsinntaket som står i fokus. Å få samme fisk flere ganger i løpet av en kort periode tyder på at bestanden er nokså liten, så det gjelder å la fisken få den beste behandling på land så de kan svømme trygt tilbake til standplassene igjen.

.

.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *