Vintersesongen 2010/2011

Vintersesongen for 2010 og starten av 2011 er snart ferdig smeltet og historie.
Det har vært en svært lang og hard vinter, og med uke på uke med temperaturer på mellom 10 og 20 minus har isen blitt tjukkere og tjukkere, føtter har frosset og blanketurene har kommet som perler på en snor. Spesielt etter lake.

Waltons har gjort sitt for pionervirksomheten denne vinteren, med isfiskeøkter på Patterødtjern, Noretjern, Molbæktjern, Sæbyvannet, Bjørnerødvannet, Flesjøvannet, og et og annet mystisk skogstjern. Vi har også vært på mer kjente vann sånn som Tunevannet, Visterflo, Skinnerflo, Mingevannet og Vansjø.

Første del av vintern var treg for de fleste, men vi hadde noen fine økter hvor vi fikk en del gjedde på ismeite. Dette har vært veldig artig!
Det var mye fokus på lake i starten av januar og utover, og etter en lang periode med sprengkulde prøvde vi isen på en elv like i nærheten. Elveis må alltid regnes for å være skummel, men med 50 cm is av god kvalitet følte vi oss ganske trygge. Men vi unngikk stedene med aller sterkest strøm. Det ble flere økter på nye plasser og for Tormod som hadde en god håndfull med lake-blanketurer på Vansjø fra i fjor skulle det vise seg å bli en bra kveld! Lake på dunking hadde han aldri fått, så skepsisen var tilstede! Det ble satt ut 4 meitestenger med makrellfilèt og i det femte hullet ble det dunking.
Det var stille på meitestengene, bortsett fra et rolig napp hvor fisken bare forsvant etterpå. Etter noen minutter til med dunking henger kroken seg fast i bunnen. Eller?Fisk? Opp kommer det en flott lake på 2670 gram opp av hullet året kunne ikke ha begynt bedre. Lakefeberen herjer i Waltons og det blir mange kveldsturer i mørket!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neste godfisk er det Per Magnar som får, en flott fisk på 2320 og soleklar pers fra et helt annet sted i elva!
Perser gjør også Tom J. – da han med en fisk fra enda en annen plass kan se 2100 gram lyse på vekta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter at det verste lakekjøret har gitt seg blir det mer fokus på abbor og gjedde. Abborn blir som kjent mer og mer aktiv utover på nyåret og vi prøver mange steder, stort sett uten hell. Første ordentlig vellykkede tur blir det Lars og Sune som har, på Visterflo. Det blir både stekefisk og større eksemplarer og Sune som er ny mann i klubben og på isen begynner for alvor å bli solgt når det gjelder isfiske.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tunevannet blir også besøkt, og er det et vann som leverer bra på abbor er det dette. Det er sjelden det er helt dødt, og gjennomsnittstørrelsen på abboren er bra. I løpet av vintern blir det abbor på 980 gram som største fisk. Fangstmann er Tom Jørgensen og det er Pers! Tormod får en pelagisk gjedde på 4510 gram på Tunevannet. Waltons er også med på isfiskekonkurransen på Tunevannet som allerede har blitt en hyggelig tradisjon! Beste plassering blir en 13 plass av ca 30 påmeldte. En helt ok plassering for ”pleasure angling taktikken”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Det skal ikke vare lenge før Waltons får nyss om et skogstjern som kan inneha stor abbor. De første par turene går tregt, men på det tredje skal det skje. Sune perser så det synger og får en flott fisk på 1320 g. Og Tormod får ismeitepers på 1040 gram. Sune får en fisk til som så vidt bikker kiloen 1010 gram. En herlig dag på isen! Etter denne flotte dagen blir det over 10 blanketurer samme plassen uten å se noe i nærheten av stor abbor. Sånn er fiske!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter hvert kommer våren mer og mer og Lars har endelig en tur etter is-gjørsen med uttelling! Moro! Det merkes at det blir mer vår i været og fisken biter bra til og med i Vansjø! Vi kan se tilbake på en lang mørk, kald sesong med mye fin fisk, ny lærdom, nytt utstyr og fine opplevelser!