Sune med koi

En helg i slutten av august dro jeg av gårde til en fin dam i Østfoldområdet inspirert av en fiskekollega. Karpe stod på programmet. Det var regn i luften og vinden var frisk, så forholdene var ikke optimale.
Medbrakt agn besto av brød, mais, og popups. Utstyret var en Chub Outcast-stang med passe størrelse MAD-snella, påført 0,38 mm. Tanken var å fiske med flytebrød og til nød mais.
Etter en rask recon, spottet jeg en håndfull koikarper som svømte rundt hverandre i overflatensom i en kinesisk hagedam. Et helt vanvittig sjarmerende syn. Pulsen steg sammen med humøret. Kanskje været likevel ikke spiller så stor en rolle? Jeg fant ly under en klynge treer og skjul bak buskas, påbegynte jeg rigging
Valgte flytebrød, dyppet i rikelig Scopex-saus og slengte kroken ut ca 2,5-3 meter fra land. Peppret området rundt agnet med vanlige brødbiter. Etter 10 minutter viste de første karper seg i overflaten. De spiste og det smattet, sindsykt fett å se de komme opp til overflaten og inhalerer brødet. Én tok raskt og ubekymret agnet og jeg gav hardt tilslag. Den satt som fy og en hissig kamp begynte. Den var VIRKELIG sterk. Den pløyde seg inn i nedfallsgreiner og vannliljer – men jeg fikk ila 1,5 minutt baksett den opp i håven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Mens jeg hadde fisken på land for fotografering og veiing, kastet jeg ut mer brød. Han hadde riktig nok skremt sine kompiser – men de ville muligvis komme tilbake om det var mer mat. Fisken veide inn på 2310 gram og var ca 47 cm. En flott liten perle.
Fortsatte med flytebrød men så raskt at det ikke ville funke. Hver gang en karpe nærmet seg agnet, reagerte den instinktiv og snudde 20-30 cm fra brødbiten.
Byttet til marshmellow og etter hvert en 20mm pop’up boiler på et hår. Uten held, men fisken var der og var nysgjerrig på agnet. Etter en liten time og etter å være tilbake på flytebrød, kom en karpe fra ingensteds og svømte direkte mot agnet og slubret det i seg. Ble litt overrasket men tilslaget satt før den fikk spyttet ut kroken. En da en fight utspilte seg men denne gang var jeg raskere og fikk dratt fisken mot håven før den rakk å lage ugreier i liljene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fisken veide 3060 gram og målte ca 57 cm.
Så gikk jeg over på dupp med mais. Så mye mais jeg fikk plass til på WG 8’er kroken. Fikk faktisk to små karuss som kom umiddelbart etter at jeg kastet ut duppen. Fikk raskt napp på maisen men mistet dessverre fisken i liljene. Hodet på denne koi var større en på de foregående og sjatteringene var rød og svart.
Da min avmålte tid var oppbrukt og jeg var klar for å dra – hevet jeg agnet (maisen) slik den dinglet 10-15 cm under duppen og dermed var synlig fra der jeg satt. Jeg kunne skjelne på karuss kontras karpe og flyttet agnet når små-karussen dukket opp. En koi jeg ikke hadde sett før tok agnet 5 minutter før pakketid og dette ble dagens hardeste fight. Om du har sett en karpe ”tett på” i vannet, hasr den vanligvis et avslappet og rolig uttrykk. Da denne krabat ble kroket og heist halveis opp av vannet – så jeg først overraskelsen i øynene – så panikken! Brukte 3 minutter med to utras før jeg fikk skatten opp i håven. Begge var slitne, men for en nydelig fisk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vekt: 2190 gram ogLengde: 49 cm
Fascinerende karpefisk som jeg under alle en tur etter – dog forblir denne lokasjon unevnt.