Lars perser på mort!

Lot utstyret ligge i bilen fra fredagskvelden, og dro ut lørdag morgen. Satte kursen for Hobølelva med sikte på stor mort.


Elva var ganske diger, og det strømte bra oppe ved «buskene». Rett ved disse trærne har det samlet seg en «floodraft», skulle være ideell stam-plass, men det er lite stam i denne delen av elva. Strømmen var så sterk at jeg valgte å fiske nedstrøms buskene, der hovedstrømmen går litt ut fra land. Fôret og takklet opp samme dupp som i Såna (dypet var også omtrent det samme!).

Det kom raskt opp 3-4 minimort på maggot. Prøvde også casters. Fikk 2 sørv, begge små, men jeg har aldri fått det i The Hoble før. Jeg vet at Arve har fått sørv her, så det er ingen sensasjon.

Etterhvert ga jeg opp maggot og fisket med brød for å unngå minimort. Det var helt dødt. Prøvde stret-pegging også, men resultatløst. Til slutt bestemte jeg meg for å flytte opp ovenfor buskene og prøve litt der før jeg ga meg.
Oppstrøms buskene var strømmen klart sterkere, og jeg måtte justere duppen enda dypere. Etter noen trott nedover langs land og innunder greinene på trærne fikk jeg et napp, og det svarte ganske tungt. Stam var det første jeg tenkte, mens fisken seig utover i elva. Som sagt er stam ikke vanlig her, men med sterk strøm og «floodraft» var det nesten for opplagt. Etterhvert kom fisken opp til overflaten, og jeg kunne til min enorme forskrekkelse se at det IKKE var stam! Det var en mort, en diger mort! Med skjelvende hender fikk jeg buksert den over håvkanten etter noen sekunder med stanging inne ved land. 14-kroken satt fint i leppa. Min gamle Samsonvekt viste nesten 740 gram, men med 20 grams inndeling blir det offisielt 720 gram. Ny pers på mort! En fantastisk fisk, jeg har aldri sett en så stor mort «live» noengang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Denne fisken hadde jeg ikke fortjent, det var et utslag av utrolig flaks, det er ikke mange turene jeg har gjort målrettet etter mort gjennom årene. At elvesesongen skulle innledes slik var jo bare helt utrolig. Det skal noe til om jeg topper denne i høst.

Denne fisken tok altså i ganske sterk strøm, ganske nær land, og innunder greiner som henger utover elva. Typisk stam-plass egentlig, men akkurat i denne delen av elva er det utrolig lite stam, mulig det er derfor det er så digre morter her…