Flere storbrasmer…

Lars  har landet enda noen kjempebrasmer fra Hobøl:

Turen startet egentlig dagen før, da jeg dro til Hobølelva og fôret på min «vanlige» swim. Erfaringene fra tidligere i sommer er at det biter best «dagen etter».

Var på plass ved halv ni-tiden. Stod langs elva «to straighten my mind before I go and unstraighetn my rod» som Chris Yates sier det.

Plassen var full av gjørme etter høyt vann siste tiden, men jeg var forberedt og hadde med planker både til meg selv og stolen. Takklet opp i rolig tempo, og klokken ni la jeg første takkel på swimmen. Jeg hadde fôr med mye mais og maggot, og brukte 1 løvmark+3 maggot på kroken. Digre feite maggot.

Denne plassen liker jeg. Det er en egen stemning her i slike myke varme sommernetter. En mink fartet rastløst på andre siden. Flaggermusene kom etterhvert på vingene, litt tidligere enn normalt egentlig. Det var overskyet og varmt, men lite mygg. Brasmene rullet etterhvert også. Ikke veldig mange, men en 4-6 rullinger.

Fikk en mort, men ellers var det stille. Fôret og skiftet agn flere ganger. Det var kreps frampå også, tror jeg. Opplevde at kroken var snagget uten at jeg hadde hatt relle napp, samt at den var ren for agn et par ganger. Seig maggot faller ikke lett av kroken.

Litt etter 10 kom første riktige napp, og den satt. Herlig med bambusen i full bøy og stanging i dypet. Etter sedvanlig trekking kom den opp, og jeg kunne lettet bekrefte brasme, kroket riktig. Den gikk i håven, og kjentes tung og fin. Riktig, den veide 3075, min andre brasme over 3kg! Etter litt plunder med avkroking fikk den gå i sekken.

Tok litt tid å få alt tilbake til normalt i mørket, men jeg fikk lagt ut takkelet på nytt (knøt på ny fortom), og var klar for en kopp te. Da nappet det umiddelbart, og en ny tung fisk var kroket! Samme kjør igjen, og nok en gang lå en tung brasme i overflaten. Den så laaang ut! Ny pers igjen tenkte jeg, men i håven kjentes den ikke veldig mye tyngre ut. Vekta viste nøyaktig samme, 3075 gram en gang til. Den var litt lengre og lysere, men ikke like bred. Så yngre ut. Den satt fint kroket i leppa.

Etter dette skjedde intet mer. Det var også umulig å se napp i mørket, lysstaven «beveger» seg hele tiden når det blir så mørkt som nå.